Przejdź do przepisu - wydrukuj przepis
Ta głęboko czerwona miseczka śniadaniowa z jagodami z quinoa, bogata w chroniące zdrowie antocyjany, a także białko, błonnik, witaminy i minerały, dostarczy Ci energii do obiadu i nie tylko. Podstawą tego posiłku jest starożytna peruwiańska roślina podstawowa quinoa, która występuje w różnych kolorach, takich jak czerwony, biały i czarny. Legenda głosi, że to obfite, starożytne zboże dawało wytrzymałość wojownikom Inków dawno, dawno temu. Myślę, że przekonasz się, że jego składniki odżywcze działają tak samo na Ciebie.
Przygotuj porcję tej miseczki śniadaniowej Red Quinoa Berry Breakfast Bowl, która zawiera czerwoną quinoę, przyprawy, syrop klonowy, orzechy włoskie, nasiona lnu i czerwone jagody, aby nakarmić całą rodzinę lub rozgrzać się każdego ranka w ciągu tygodnia. Wystarczy włożyć go rano do mikrofalówki, a czeka na Ciebie pyszne, zdrowe, roślinne śniadanie. Można je nawet przelać do słoika, aby zabrać ze sobą do pracy i zjeść później.
Kreatywne śniadaniowe miseczki z ziarnami, takie jak ta, pozwalają wypróbować w porannym posiłku całą gamę pełnych ziaren poza owsem. Zacznij stosować pełne ziarna już dziś!
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagram ikonainstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litychMiska śniadaniowa z czerwonej quinoa z jagodami
(4 głosy, średnia: 5.00
Loading
5 z 4
recenzji- Autor: The Plant-Powered Dietitian
- Czas łączny: 20 minut
- Wydajność: 4 porcje 1x
- Dieta: Wegańska
Opis
Ta głęboko czerwona, roślinna miseczka śniadaniowa Red Quinoa Berry Breakfast Bowl, bogata w chroniące zdrowie antocyjany, dostarczy Ci energii do obiadu i nie tylko.
Składniki
Skala 1x2x3x- 2 ½ szklanki wody
- 1 filiżanka niegotowanej czerwonej quinoa
- ½ łyże czki mielonego ziela angielskiego
- ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- ½łyżeczki mielonego cynamonu
- ¼ łyże czki mielonego imbiru
- 1 łyżka stołowa czystego syropu klonowego (opcjonalnie)
- ½ filiżanki posiekanych orzechów włoskich
- ¼ filiżanki mielonych nasion lnu
- 2 filiżanki różnych czerwonych owoców jagodowych (żurawina, truskawki, nasiona granatu, maliny)
- 1 fil
Instrukcje
- W garnku zagotować wodę. Dodaj quinoa, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cynamon, imbir i syrop klonowy (jeśli chcesz) i dobrze wymieszaj. Zmniejszyć ogień do średniego, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziarna zmiękną, a płyn zostanie wchłonięty (około 15 minut).
- Zdjąć z ognia i wmieszać orzechy włoskie i nasiona lnu.
- Rozłożyć ¾ szklanki płatków do indywidualnych miseczek i uzupełnić każdą porcję ½ szklanki owoców i ¼ szklanki mleka sojowego.
Uwagi
Wskazówki dla Instant Pot: Umieścić wszystkie składniki (oprócz orzechów włoskich, nasion lnu, jagód i mleka sojowego) w pojemniku naczynia Instant Pot. Ustawić opcję "Porridge". Gotuj zgodnie z instrukcjami producenta. Postępować zgodnie z instrukcjami dla kroków 2 i 3 powyżej.
Wskazówki dla wolnowaru: Umieść wszystkie składniki (oprócz orzechów włoskich, nasion lnu, jagód i mleka sojowego) w pojemniku wolnowaru. Gotować na wysokim poziomie przez 4-6 godzin lub na niskim poziomie przez 8-12 godzin. Gotować zgodnie z instrukcjami producenta. Postępować zgodnie z instrukcjami dla kroków 2 i 3 powyżej.
- Czas przygotowania: 5 minutCzas gotowania
- : 15 minutKategoria
- :
- BreakastKuchnia
- :
- Amerykańska
Wartości odżywcze
- Wielkość porcji: 1 porcja
- Kalorie: 349
- Cukier: 7 g
- Sód: 37 mg
- Tłuszcz: 16 g
- Tłuszcznasycony: 2 g
- Węglowodany: 44 g
- Błonnik: 9 g
- Białko: 12
Słowa kluczowe:
wegańska miska śniadaniowa, miska śniadaniowa z quinoa, zdrowe wegańskie śniadanieCzy zrobiłeś ten przepis?
Oznacz @sharonpalmerrd na Instagramie
Aby poznać inne przepisy na płatki śniadaniowe, wypróbuj niektóre z moich ulubionych:
Sorgo Berry Breakfast BowlSavory
Steel Cut Oats with Spinach, Mushrooms, and TofuCarrot
Cake Overnight Oats
Ten post może zawierać linki afiliacyjne. Aby uzyskać więcej informacji, kliknij tutaj.
0 Komentarze