Jedną z moich ulubionych wskazówek dla osób, które dopiero zaczynają odżywiać się roślinnie, jest częstsze spożywanie Taco Tuesday. Taco to jedno z najłatwiejszych wegańskich dań, jakie można przyrządzić! Poza tym, każdy może stworzyć swoje własne taco, tak jak lubi - wystarczy przygotować nadzienie i dodatki, a następnie pozwolić ludziom zrobić własne. Ten bardzo prosty i zdrowy przepis na wegańskie taco z fasolą i salsą kukurydzianą jest bardzo prosty, abyś mógł zacząć. Mając tylko 7 składników, możesz przygotować je na stole w 10 minut! Świetnie nadaje się na szybkie, niedrogie posiłki dla całej rodziny i doskonale nadaje się do nauki gotowania dla dzieci. Do tego przepisu możesz dodać własne ulubione dodatki, takie jak domowej roboty krem z nerkowców, oliwki lub rozdrobniony ser roślinny. Jeśli masz więcej czasu, spróbuj zrobić własną smażoną fasolę według mojego wspaniałego przepisu tutaj.
Łatwe wegańskie tacos z podsmażoną fasolą i salsą kukurydzianą
- Czas łączny: 10 minut
- Plon: 10 tacos 1x
- Dieta: Wegańska
Opis
Przygotuj te proste, łatwe, 10-minutowe wegańskie tacos z fasolą i salsą kukurydzianą z zaledwie 7 składników, a otrzymasz zdrowy, niedrogi i aprobowany przez dzieci posiłek.
Składniki
Nadzienie do taco:
- 10 (6-calowych) tortilli kukurydzianych
- 2 1/2 szklanki (około 1-1/2 15-uncjowych puszek) gotowej wegetariańskiej smażonej fasoli (czarnej lub pinto), lub przygotuj własną smażoną fasolę tutaj
- 2 1/2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
- 20 pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- 2 średnie awokado, pokrojone w cienkie plasterki (10 plasterków na awokado)
Dekoracja (opcjonalnie):
- Kolendra, 10 gałązek
Salsa kukurydziana:
- 1 filiżanka
- gotowej łagodnej salsy
- 1 filiżanka mrożonej kukurydzy
Instrukcje
- Podgrzewać tortille przez 1-2 minuty na gorącej patelni, aby zmiękły.
- Aby przygotować tacos, każdą tortillę napełnić 1/4 szklanki fasoli refried, 1/4 szklanki poszatkowanej białej kapusty, 4 połówkami pomidorków koktajlowych, 2 plasterkami awokado i 1 gałązką kolendry (opcjonalnie) do przybrania.
- Aby przygotować salsę kukurydzianą, wymieszać łagodną salsę z kukurydzą.
- Każde taco podawać z 3 łyżkami salsy kukurydzianej.
Wartości odżywcze
- Wielkość porcji: 1 taco
- Kalorie: 233
- Cukier: 4 g
- Sód: 553 mg
- Tłuszcz: 8 g
- Tłuszcz nasycony: 2g
- Węglowodany: 35 g
- Błonnik: 7g
- Białko: 8g
- Cholesterol: 0 mg
Słowa kluczowe:
wegańskie taco, zdrowe taco, łatwy przepis na taco, przepis na wegańskie taco
0 Komentarze