Przejdź do przepisu - wydrukuj przepis
Nie ma nic lepszego niż proste, soczyste ciasto z kremem czekoladowym, prawda? Weź kęs i pozwól mu rozpłynąć się w ustach! Będziesz zaskoczony, gdy zobaczysz, jak proste i łatwe jest to 6-składnikowe, bez pieczenia, NAJLEPSZE Wegańskie Ciasto Czekoladowe. Wystarczy, że przygotujesz to superszybkie ciasto bez pieczenia z krakersów grahamowych na oleju kokosowym. Następnie wymieszaj nie wymagające gotowania nadzienie z roztopionej czekolady, roślinnego mleka czekoladowego, masła migdałowego i silken tofu. Następnie włóż ciasto do lodówki, aby stwardniało na tyle, by można je było pokroić na piękne porcje czekoladowego ciasta śmietankowego. Będzie wyglądało, jakbyś spędziła wiele godzin nad przygotowaniem tego ciasta czekoladowego, ale zajmuje to tylko około 20 minut! Udekoruj wierzch ciasta według własnego uznania. Ja osobiście uwielbiam świeże jagody i jadalne bratki z mojego ogrodu, ale możesz to pominąć, jeśli lubisz ciasto au naturel.
Podałam to ciasto na święta, ponieważ jest po prostu bardzo ładne i eleganckie. Nikt nawet nie domyślił się, że jest wegańskie! Świetnie nadaje się też na przyjęcia, potlucks i niedzielne obiady rodzinne. Możesz go także zmodyfikować - zamień masło migdałowe na orzechowe, jeśli masz ochotę na to wspaniałe połączenie smakowe. Możesz też udekorować wierzch własnymi, kreatywnymi dodatkami, takimi jak pokruszone ciasteczka, orzechy czy kokos. Wkrótce stanie się on twoim ulubionym klasycznym wegańskim deserem, który nigdy nie zawodzi.
Roztop czekoladę i wymieszaj z roślinnym mlekiem czekoladowym i silken tofu, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Wlej do przygotowanej kruszonki z krakersów grahamowych i schładzaj przez kilka godzin, aż stwardnieje. Udekoruj jagodami, jadalnymi kwiatami i czekoladą, według uznania.Drukuj ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych
Najlepsze wegańskie ciasto z kremem czekoladowym
(4 głosy, średnia: 5.00
Loading
5 z 4
recenzji- Autor: The Plant-Powered Dietitian
- Czas łączny: 8 godzin 20 minut (w tym czas chłodzenia)
- Wydajność: 12 porcji 1x
- Dieta: Wegańska
Opis
Zdziwisz się, jak proste i łatwe jest to 6-składnikowe, bez pieczenia NAJLEPSZE Wegańskie Ciasto Czekoladowe; wystarczy przygotować superszybkie, bez pieczenia ciasto z krakersów grahamowych na oleju kokosowym i wymieszać bez gotowania nadzienie z roztopionej czekolady, roślinnego mleka czekoladowego, masła migdałowego i silken tofu.
Składniki
Skala 1x2x3xCiasto Graham Cracker Crust:
- 22 kwadraty (1 ½ szklanki okruchów) krakersów graham, wegańskie (np. Keebler Original, Nabisco Original)
- 5 łyżek stołowych
Kremowe nadzienie czekoladowe:
- 12 uncji półsłodkiej lub ciemnej czekolady (tabliczka lub wiórki czekoladowe), wegańskie
- ½ szklanki ciemnoczekoladowego mleka roślinnego (np. owsianego, migdałowego, kokosowego, sojowego)
- ½szklanki masła migdałowego, naturalnego, kremowego
- 1
Udekoruj: (opcjonalnie)
- Jagody
- Kwiaty jadalne
- wiórki czekoladowe
Instrukcje
- Przygotować ciasto z krakersów grahamowych: Kwadraty krakersów grahamowych umieść w blenderze i przetwarzaj, aż powstaną okruchy.
- Umieść okruchy krakersów grahamowych w misce do mieszania. Dodaj roztopiony olej kokosowy i dobrze wymieszaj.
- Wciśnij rękami okruszki krakersów na dno 9-calowego naczynia do pieczenia lub tortownicy z wyjmowanym dnem, tworząc krawędź po bokach tortownicy.
- Umieścić ciasto w lodówce i schłodzić podczas przygotowywania nadzienia.
- Umieścić tabliczkę czekolady (połamaną na kawałki) lub wiórki czekoladowe w szklanym naczyniu nadającym się do mikrofalówki. Gotuj w mikrofalówce przez 1-2 minuty, aż czekolada zmięknie i łatwo się rozpuści, mieszając łyżką. Należy uważać, aby nie przypalić czekolady przez przegrzanie.
- Przełóż roztopioną czekoladę do pojemnika blendera. Dodaj mleko roślinne na bazie ciemnej czekolady, masło migdałowe i tofu silken. Zmiksuj do uzyskania bardzo gładkiej i kremowej konsystencji.
- Wyjmij z lodówki kruszonkę z krakersów grahamowych.
- Wylać nadzienie na ciasto z krakersów grahamowych. Ponownie umieścić w lodówce i schładzać przez co najmniej 8 godzin przed podaniem.
- Udekoruj według uznania jagodami, jadalnymi kwiatami i wiórkami czekolady.
- Pokroić na 12 plasterków. Resztki ciasta można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Uwagi
Aby przepis był bezglutenowy, użyj bezglutenowych okruchów krakersów graham.
- Czas przygotowania: 20 minutKategoria
- :
- DeserKuchnia
- :
- Amerykańska
Wartości odżywcze
- Wielkość porcji: 1 porcja
- Kalorie: 336
- Cukier: 12 g
- Sód: 82 mg
- Tłuszcz: 24 g
- Tłuszcznasycony: 14 g
- Węglowodany: 20 g
- Błonnik: 3 g
- Białko: 7
Słowa kluczowe:
wegański deser, łatwy wegański deser, wegańskie ciasto z kremem, czekoladowe ciasto z krememCzy zrobiłeś ten przepis?
Oznacz @sharonpalmerrd na Instagramie
Uwielbiam używać w tym przepisie tabliczek ciemnej czekolady Taza. Link znajduje się tutaj.
Sprawdź poniższe przepisy na desery na bazie roślin:
Czekoladowy pudding chia z truskawkamiSummermer
Fruit Skillet CobblerPeach
Rosemary Olive Oil CrispChunky
Vegan Peut Butter Chocolate Cookies (Wegańskie ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym
Ten post może zawierać linki partnerskie. Aby uzyskać więcej informacji, kliknij tutaj.
0 Komentarze